Duurzame filtertechniek? Bezoek TAS op Pumps & Valves/Maintenance 2020

17 februari 2020
Process equipment

U zoekt duurzame filtertechniek, om een pomp, warmtewisselaar enzovoort tegen vaste stoffen te beschermen? Dan trekt u binnenkort misschien wel naar Pumps & Valves/Maintenance 2020, op 25 en 26 maart in Antwerp Expo. Daar moet u straks niet lang naar een passende oplossing zoeken. Spreek gewoon een van onze specialisten aan, op de stand van TAS. Welke filtertechniek bieden we?

Binnen enkele weken start Pumps & Valves 2020, de enige, tweejaarlijkse vakbeurs in België over totaaloplossingen voor de procesindustrie. Tegelijkertijd vindt Maintenance 2020 plaats, in dezelfde Antwerp Expo, dé jaarlijkse beurs over nieuwigheden in productieonderhoud. 

Aangezien TAS zowel aandrijftechniek voor maintenance als procestechnologie aanbiedt, kunnen wij uiteraard niet op beide beurzen ontbreken, met onze eigen TAS-stand. Een van de zaken die we daar in de picture zetten, is onze filtertechniek van wereldspeler Dango & Dienenthal. Dat aanbod bevat ongetwijfeld de oplossing die u zoekt. We gidsen er u alvast even door.

Wanneer heeft u filtertechniek nodig?

In heel wat industriële sectoren staan installatiebouwers geregeld voor dezelfde uitdaging: een vloeistof zal door een pomp, menger, warmtewisselaar enzovoort stromen, maar moet eerst van vaste stoffen ontdaan worden, zodat het medium er geen schade in berokkent.

Waarschijnlijk moet ook u daar vaak een oplossing voor uitwerken. Misschien bouwt uw klant een waterzuiveringsbekken, waar bomen rond staan, en mogen er geen takken in de pomp belanden? Is uw klant actief in de papierindustrie, en wil hij voorkomen dat er pulp in de pomp belandt? Of wil hij water filteren vooraleer het in onze koeltorens terechtkomt, die we ook op onze stand voorstellen?

Het zijn maar enkele situaties waarin u vloeistof van vaste stoffen moet ontdoen. Uit welke types filtertechniek kunt u daarvoor kiezen?

Vind ook de juiste warmtewisselaar

 

Welke soorten filtertechniek bestaan er?

Binnen het aanbod aan filtertechniek heeft u de keuze tussen twee grote types. Ofwel kiest u voor een manuele filter. Daarbij gaat de vloeistof door de filter, waarin de vaste stoffen achterblijven. Het onderhoudspersoneel moet dan regelmatig checken of de filter nog niet te vervuild is, en die indien nodig met de hand reinigen. 

Kiest u voor een manuele monofilter, dan moet het proces tijdens de reiniging stilgelegd worden. Kan of wil uw klant dat niet doen? Dan heeft u twee alternatieven. Ofwel plaatst u dan een manuele duofilter, waarbij er twee filters naast elkaar staan. Moet de ene filter gereinigd worden, dan wordt de vloeistof via een ventiel naar de andere filter omgeleid. Het proces stopt dus niet, maar het personeel moet wel onverminderd de vervuiling controleren en de filters schoonmaken.

Wil uw klant bijkomend investeren, voor minder maintenance nadien? Dan kunt u voor een automatische filter gaan. Wanneer de filter te verstopt raakt, zakt de druk waarmee de vloeistof de filter verlaat. Stelt de installatie zo’n drukval vast, dan reinigt de filter zichzelf automatisch, een halve minuut lang. Niemand moet de filter dus manueel schoonmaken. Bovendien hoeft uw klant het proces niet stil te leggen.

Welke filter u ook nodig heeft: reken op TAS

Dankzij onze samenwerking met Dango & Dienenthal vindt u bij ons een volledig gamma van zowel manuele als automatische filtertechniek. De manuele filters kunnen een debiet van 0 tot 10.000 m³/u en een druk van 0 tot 63 bar aan. Daarbij filteren ze deeltjes tot ≥ 1 µm. De automatische filters zijn geschikt voor een debiet van 5 m³/u tot 10.500 m³/u, bij een druk van 0,8 tot 63 bar. Ze filteren tot ≥ 5 µm.

Tegelijk zijn de filters zeer duurzaam én kunnen ze uit vele materialen gemaakt zijn: gietijzer, staal, rvs, GRP en plastic. Zo kunt u steeds de filtertechniek inschakelen die bestand is tegen het medium dat erdoor zal stromen.

Meer weten?

Bezoekt u Pumps & Valves/Maintenance 2020? Kaart uw uitdaging dan aan op onze stand, bij ons en Dardan Lukaj, de salesmanager van Dango & Dienenthal, terwijl we een hapje en een drankje nuttigen. U ziet er ook zelf hoe de filters werken, aan de hand van een indrukwekkende doorsnede. 

Krijgt u liever vroeger advies? Neem dan meteen contact met ons op. In ieder geval geven we u de nodige technische ondersteuning, van a tot z, om tot een passende oplossing te komen. Bent u overtuigd, dan ontvangt u snel een offerte.Anderen lazen ook:

Process equipment
Duurzame filtertechniek? Bezoek TAS op Pumps & Valves/Maintenance 2020

U zoekt duurzame filtertechniek, om een pomp, warmtewisselaar enzovoort tegen vaste stoffen te beschermen? Dan trekt u binnenkort misschien wel ... Lees meer

17 feb 2020 4 min

Process equipment
TAS verdeelt koeltorens van SPX-Marley® in België

SPX Cooling Technologie is wereldwijd marktleider in de productie van koeltorens. Met meer dan 100 jaar ervaring heeft SPX meer dan 250 patenten ... Lees meer

21 aug 2019 3 min

Process equipment
Warmtewisselaar: wat is de juiste keuze voor uw industrieel project?

Hoe kies ik de juiste warmtewisselaar voor mijn project?U wilt een installatie bouwen voor processen waarbij vloeistoffen of gassen afgekoeld of ... Lees meer

28 jan 2020 5 min

Procestechnologie en aandrijftechniek voor elke sector, dat is TAS.