Transmission de puissance / Frein à disque

Frein à disque

Hoe werkt een schijfrem?

Onze schijfremmen remmen doordat remblokken tegen een schijf aandrukken die op een af te remmen constructie vastzit. Daarbij volgen de remmen het failsafeprincipe: ze treden in werking als hun energiebron wegvalt, aangedreven via een stuwmotor. De rem kan aangedreven worden door elektriciteit, hydrauliek of pneumatiek. Waar u voor kiest, hangt af van de beschikbare energiebron en de af te remmen kracht.

Ofwel zet u de schijfrem in om iets dat draait af te remmen, ofwel om iets vast te houden (parkeerrem). Hoe groter de schijf, hoe groter de remkracht. De precieze remkoppel kan u manueel instellen. Maar vanaf een bepaalde diameter wordt de schijf mogelijk te groot om die in uw installatie in te bouwen. Is dat het geval, dan worden meerdere schijfremmen op één remschijf geplaatst.

Welke typische toepassingen?

  • In allerlei machines: van kabelbanen tot transportbanden. Bijvoorbeeld als een backstop/handrem, die voorkomt dat het materiaal op een naar boven gaande transportband (bv. in mijnen) terug naar beneden valt, als de motor uitvalt.
  • Typische sectoren: hydraulica, machinebouw, mobiele aandrijving


Waarom via TAS?

Omdat we u perfect de benodigde schijfremmen leveren. Een rem die bijvoorbeeld een machine gegarandeerd binnen x-aantal fracties van een seconde tot stilstand brengt, na een noodstop. We berekenen in detail welke schijfrem u nodig hebt, rekening houdend met alle factoren die meespelen. Zoals ook het massatraagheidsmoment. Zeker als de rem een cruciale rol speelt in de veiligheid, is het ook cruciaal dat u ons die info meegeeft.

Van welk merk?

Eenmaal de ideale rem berekend is, duiken we in het aanbod van onze twee topleveranciers: KTR en Ringspann. Zo beschikken we over een breed assortiment van uitstekende schijfremmen, zowel met erg grote als met kleinere vermogens. Elke geleverde schijfrem volgt daarbij strikt industriële standaarden, zodat u die later kan vervangen, indien nodig.

Ontdek alles van KTR

Ontdek alles van Ringspann

Industries connexes: HydrauliqueFabrication de machinesTransmission mobile

Roger Verheyen

Expert en frein à disque

Des questions ? N’hésitez pas à me contacter.

+32 (0)14 28 58 20

R.verheyen@tas.be

Variations de produit

Choisissez une variante:

Freins pneumatiques

Freins pneumatiques avec serrage par ressort.

Freins hydrauliques

  • Force de serrage de 203 kN
  • Temps de réponse court en raison de la faible distance entre la garniture de frein et le disque de frein, et le petit volume d'huile
  • Grande surface de revêtement, conduisant à une faible pression de surface, une faible usure de la garniture et à basse température

Freins électromagnétiques

Frein électromagnétique convaincre surtout par leur fiabilité extrêmement élevée et les faibles coûts (exploitation). Ils sont flexibles, et la solution propre pour une durée de vie extrêmement longue à faible coût et la plus grande fiabilité possible en fonctionnement.

Technologie de processus et de transmission pour tous les domaines, c’est ça TAS.