Installation de processus / Waterbeluchtingssystemen

Waterbeluchtingssystemen

Hoe werkt ons waterbeluchtingssysteem?

Via een of meerdere straalpompen met venturi brengt het systeem organische vervuild afvalwater maximaal in contact met lucht, via luchtbelletjes. Zowel in de ejectoren zelf, als door lucht via de pompen erg turbulent in het omringende water te stuwen. Zo neemt het afvalwater zo veel mogelijk zuurstof op.

Welke voordelen?

Het systeem is energie-efficiënt. Het rendeert immers veel beter: het water neemt veel beter zuurstof op, omdat de straalpomp de lucht tijdens intensief contact in fijne bellen verdeelt en deze luchtbellen daarna lang in het water blijven. Ze worden eerst naar beneden gestuwd, waarna ze naar boven stijgen. Tegelijk woelt het systeem steevast alle sedimenten op de bodem op, hoe groot de concentratie biomassa in het water ook is.

U gebruikt de installatie makkelijk 10 jaar of meer non-stop, met veel minder kosten voor onderhoud én uitbating (wegens minder energieverbruik) dan bij de alternatieve systemen. Bovendien dekt u met relatief weinig straalpompen het hele wateroppervlakte af.

Het systeem bestaat meestal uit polyethyleen, wegens bestendig tegen bijna alle stoffen in afvalwater. Mogelijk bestaan de armen ervan uit rvs, als het water heel erosieve bestanddelen bevat.

Welke typische toepassingen?

Elke sector die organisch vervuild afvalwater verwerkt, zowel municipaal als industrieel.

Waarom via TAS?

Omdat u via TAS gegarandeerd het juiste waterbeluchtingssysteem voor uw afvalwater bekomt. Bezorgt u ons de Chemical of Biochemical Oxygen Demand (COD of BOD) van het water, net als de afmetingen van het bekken? Dan berekenen wij exact hoeveel lucht u moet inbrengen en hoeveel water er rondgepompt zal worden. Zo leveren we u precies het systeem dat u nodig hebt.

Van welk merk?

Ejectoren of straalpompen, perfect afgestemd op uw noden? Daarvoor rekenen wij op Körting. Deze toonaangevende Duitse fabrikant ontwikkelt, produceert en implementeert al 150 jaar oplossingen op maat, na een grondige analyse van de opdracht en steunend op een diepgaande expertise.

Het bedrijf ontwikkelt zijn oplossingen ook almaar verder door, via toepassingsgerichte R&D. Zo levert Körting steevast de allernieuwste, toekomstbestendige technologie. Op de klant gericht én dicht bij die klant, via lokale afdelingen wereldwijd. Dus ook via TAS.

Ontdek alles van Körting bij TAS

Bart Nuyts

Expert en waterbeluchtingssystemen

Des questions ? N’hésitez pas à me contacter.

+32 (0)14 28 58 20

B.nuyts@tas.be

Variations de produit

Choisissez une variante:

Door de tankwand

Ofwel bevindt de aandrijving zich buiten de waterbeluchtingstank en stuwt die via een straalpomp door de tankwand de mix van water en lucht naar binnen.

Welke toepassingen?

Deze oplossing is minder efficiënt, maar kan water met partikels tot 50 mm aan. De straalpomp heeft immers een veel grotere diameter. Veelal gebruikt voor pulp and papier.

Via straalpompen in tank

Ofwel wordt het systeem in de tank geïnstalleerd. Daar stuwt het systeem via meerdere straalpompen de mix van water en lucht naar beneden.

Welke toepassingen?

Alle toepassingen met water dat partikels tot 20-25 mm diameter bevat.

Technologie de processus et de transmission pour tous les domaines, c’est ça TAS.