Reken exclusief via TAS op dé fabrikant van koeltorens: SPX-Marley®

19 januari 2021
Process equipment

Uw klant of eigen bedrijf wil een vloeistof koelen, zoals water, waterglycol of olie, en die warmte niet hergebruiken? Daarvoor hebt u een kwaliteitsvolle koeltoren nodig, precies afgestemd op de noden. Reken daarvoor in de Lage Landen exclusief via TAS op SPX Cooling Technologies: dé wereldwijde producent van state-of-the-art koelinstallaties.

Dat SPX Cooling Technologies de nummer één in zijn vakdomein is, hoeft niet te verwonderen. De producent heeft al meer dan 100 jaar ervaring én 250 patenten in de HVAC-, industriële en energiesector. Hij brengt zijn producten via verschillende merken op de markt: SPG Dry Cooling, Recold en Ceramic. Koeltorens verkoopt het bedrijf via Marley®.

Waarvoor dienen deze koeltorens?

Industriële machines en processen genereren een enorme hoeveelheid warmte, die u continu moet afvoeren, opdat de installaties efficiënt blijven functioneren. Ofwel houdt u ze op de juiste temperatuur met water, dat u daarna dient af te koelen. Ofwel moet u vloeistoffen als olie en waterglycol koelen, die tijdens de productie warm geworden zijn.

Daarvoor hebt u een koeltoren nodig, waarin de te koelen vloeistof direct of indirect in contact komt met omgevingslucht en zo afkoelt. De beste koeltorens ter wereld, die vindt u bij SPX-Marley®. Voor de verdeling ervan in België en Nederland rekent SPX Cooling Technologies exclusief op TAS.

Leer meer bij over koeltorens

Zowel open als gesloten koeltorens

Via TAS vindt u enerzijds open koeltorens van Marley®. Deze koelen water af doordat de vloeistof rechtstreeks aan een luchtstroom wordt blootgesteld. Daarbij verdampt ongeveer 1% van het waterdebiet in de koeltoren per 5,5 °C afkoeling. Over het algemeen onderscheiden we drie soorten open koeltorens:

  • Met een natuurlijke luchtstroom, waarbij de omgevingslucht vanzelf door de toren stroomt.
  • Met een geïnduceerde luchtstroom, waarbij een ventilator bovenaan in de toren de lucht aanzuigt.
  • Met een geforceerde luchtstroom, waarbij ventilatoren de lucht in én uit de toren blazen.

Anderzijds kunt u bij ons terecht voor gesloten koeltorens of vloeistofkoelers van Marley®, waarmee u vloeistoffen zoals waterglycol kunt koelen, waarbij u kost wat kost wilt vermijden dat de vloeistoffen gecontamineerd raken. Ze komen in deze installatie immers niet rechtstreeks met lucht in contact, maar worden eerst via een warmtewisselaar gekoeld.

SPX Cooling Technologies kan zijn koeltorens zowel ter plaatse bouwen, als vooraf, in de fabriek. Indien gewenst met een zelf geproduceerde tandwielkast. Die maakt de fabrikant in huis, voor een maximale betrouwbaarheid en minimaal onderhoud. Elke koeltoren is ook CTI-gecertificeerd.

Kies het juiste peilglas, reken op TAS

Koeltorens werken volgens dezelfde thermodynamische principes als onze anders specialisatie, namelijk warmtewisselaars: een complexe materie die onze ingenieurs perfect beheersen. Al van bij de oprichting van ons bedrijf focussen wij ons onder meer op alles wat met warmte en koeling te maken heeft, dat zit in ons DNA.

We waren dus dé aangewezen partner, om de koeltorens van Marley® in België en Nederland te verdelen. Bijgevolg zit u ook nergens beter, om de optimale koeltoren voor uw klant of eigen bedrijf te vinden.

Reken op TAS en SPX-Marley® 

Onze specialisten analyseren de uitdaging van uw klant of uzelf, waarna ze samen met SPX Cooling Technologies de best mogelijke oplossing voorstellen, perfect afgestemd op de noden. Met vijf jaar garantie op de tandwielkasten.

Ook voor het repareren, ombouwen of upgraden van oude installaties mag u bij ons aankloppen. Doordat we snel schakelen, kunnen we u altijd uit de nood helpen. Op onze service kunt u rekenen!

Op zoek naar een koeltoren op maat, van topkwaliteit?

Anderen lazen ook:

Process equipment
TAS verdeelt koeltorens van SPX-Marley® in België

SPX Cooling Technologie is wereldwijd marktleider in de productie van koeltorens. Met meer dan 100 jaar ervaring heeft SPX meer dan 250 patenten ... Lees meer

21 aug 2019 3 min

Power transmission
Nieuw: EVOLASTIC – de all-round koppeling van KTR

KTR heeft een nieuwe allrounder-koppeling ontwikkeld, die een nieuw en zeer breed toepassingsgebied in verband met hoofd- en hulpaandrijvingen ... Lees meer

03 mrt 2021 1 min

Process equipment
Reken exclusief via TAS op dé fabrikant van koeltorens: SPX-Marley®

Uw klant of eigen bedrijf wil een vloeistof koelen, zoals water, waterglycol of olie, en die warmte niet hergebruiken? Daarvoor hebt u een ... Lees meer

19 jan 2021 3 min

Procestechnologie en aandrijftechniek voor elke sector, dat is TAS.