TAS verdeelt koeltorens van SPX-Marley® in België

21 augustus 2019
Process equipment

SPX Cooling Technologie is wereldwijd marktleider in de productie van koeltorens. Met meer dan 100 jaar ervaring heeft SPX meer dan 250 patenten in de HVAC, industriële en energiesector. De SPX producten zijn op de markt beter bekend onder de merknamen MARLEY, BALCKE DÜRR, DRY COOLING, RECOLD of CERAMIC. Voor de verdeling van de SPX-MARLEY® koeltorens in België vertrouwt het bedrijf op de technisch-commerciële aanpak van TAS.

Technische knowhow

SPX koos voor ons omwille van onze technische knowhow inzake warmtewisselaars. De thermodynamische principes bij koeltorens en warmtewisselaars zijn namelijk gelijk. Het is een complexe materie, die onze ingenieurs perfect beheersen. Al van bij de start van ons bedrijf gaan wij om met alles wat met warmte en koeling te maken heeft, dat zit in ons DNA. Vanuit onze technische kennis en ervaring bieden we meerwaarde, in de vorm van advies en oplossingen op maat. 

De exclusieve vertegenwoordiging van de SPX-MARLEY® koeltorens is een bevestiging dat we goed bezig zijn. Hun installaties bieden een oplossing overal waar koelwater op zijn beurt weer dient afgekoeld te worden. Industriële machines en processen genereren een enorme hoeveelheid warmte die continu moet worden afgevoerd om efficiënt te blijven functioneren. Hiervoor gebruiken we warmtewisselaars. Echter dient het koelwater zelf ook afgekoeld te worden. Dit gebeurt met koeltorens waarin het water direct of indirect in contact gebracht wordt met de omgevingslucht. Dit natuurlijke proces van warmteoverdracht voor verdamping maakt ze zeer effectief. 

Vloeistofkoelers en open koeltorens

Je kan bij TAS terecht voor vloeistofkoelers en open koeltorens van SPX-MARLEY®. In open koeltorens wordt het af te koelen water direct aan de lucht blootgesteld. Daarbij verdampt per 5,5°C afkoeling ongeveer 1% van het waterdebiet in de toren. 

Er zijn 3 systemen mogelijk: natuurlijke luchtstroom via een grote betonnen schouw; geïnduceerde luchtstroom waarbij de lucht door een axiale ventilator bovenaan wordt aangezogen; een gedwongen luchtstroom waarbij een centrifugale ventilator aan de inlaat de lucht doorheen het systeem stuwt. Axiale ventilatoren zijn energiezuiniger en makkelijker te onderhouden. Centrifugale ventilatoren zijn stiller en kunnen grotere druk aan.

Advies en service op maat

Als klant kan je kiezen uit staal, roestvrij staal of kunststof, in functie van de waterkwaliteit. SPX adviseert hierbij op basis van een analyse. In de Schelde zit bijvoorbeeld veel chloride en daar is dan kunststof of RVS aangewezen. Enkele andere eigenschappen van koeltorens:

  • Crossflow / counterflow
  • Kleine tot zeer grote vermogens
  • Induced draft / forced draft / natural draft
  • Evaporative cooling / fluid cooling
  • Modulaire opbouw / custom made

Het type koeltoren hangt af van verschillende factoren. Bij TAS kijken we gericht naar je situatie en stellen we de beste oplossing aan je voor. Ook voor het repareren, ombouwen of upgraden van oude installaties mag je bij ons aankloppen. Door snel te schakelen kunnen we je altijd uit de nood helpen. Op onze service kan je rekenen!

Meer informatie over koeltorens? Vraag adviesAnderen lazen ook:

Process equipment
Wanneer gaat u voor welke koeltoren?

Uw klant wil een vloeistof afkoelen, bijvoorbeeld water, maar mogelijk ook olie of water-glycol, om verder te gebruiken binnen een proces? Dan ... Lees meer

30 jul 2020 8 min

Process equipment
Wat zijn koeltorens en waarvoor gebruikt u ze?

Uw klant of uw eigen bedrijf wil een vloeistof afkoelen, zonder de warmte nog te hergebruiken? Bijvoorbeeld vloeistoffen als olie of ... Lees meer

19 jan 2021 3 min

Power transmission
Nieuw: EVOLASTIC – de all-round koppeling van KTR

KTR heeft een nieuwe allrounder-koppeling ontwikkeld, die een nieuw en zeer breed toepassingsgebied in verband met hoofd- en hulpaandrijvingen ... Lees meer

03 mrt 2021 1 min

Procestechnologie en aandrijftechniek voor elke sector, dat is TAS.